Placeholder image

Parodontologia este ramura stomatologiei care se concentrează exclusiv pe boala inflamatorie care afectează gingiile și celelalte structuri de susținere a dinților pe arcadă – gingie, os alveolar și ligament parodontal.

Boala parodontală reprezintă afectarea inflamatorie a țesuturilor din jurul dinților: gingie, ligamente parodontale și os alveolar. Principalele semne clinice sunt: inflamarea gingiei cu apariția sângerărilor gingivale, retracții gingivale, mobilitate dentară cu apariția spațiilor între dinți și resorbția osoasă.

Evaluarea parodontală se face prin examen clinic, parodontometrie și examen radiologic. Examenul clinic urmărește aspectul, volumul și consistența gingiei, mobilitatea dinților, prezența factorilor de risc, precum placa bacteriană și tartrul dentar, lucrări protetice sau obturații incorect adaptate, anomalii dentomaxilare.

Tratamentul bolii parodontale cuprinde mai multe etape în funcție de gradul de severitate al bolii. Contactați-ne pentru mai multe detalii.

logo

O echipă de stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că aveți cel mai bun zâmbet.

PROGRAM DE LUCRU

Luni: 13:00 – 20:00

Marţi: 08:00 – 15:00

Miercuri: 13:00 – 20:00

Joi: 13:00 – 20:00

Vineri: 08:00 – 15:00

Sâmbătă – Duminică: Închis
Privacy-law
rsz_secureid
BLOG
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Cu toții știm cât de importante sunt alimentele sănătoase care să placă copiilor dar să fie și benefice pentru sănătatea dinților. Alegerea gustărilor potrivite poate ajuta la prevenirea cariilor și la menținerea unui zâmbet sănătos.  Iată câteva gustări delicioase pe care le poți oferi copiilor tăi: Fructe proaspete și legume crocante Fructele sunt întotdeauna o...

© 2023 Dental Texture – All rights reserved.