De ce să înlocuiești un dinte lipsă?

De ce să înlocuiești un dinte lipsă?

Să presupunem ca ți s-a extras un molar superior. Molarul pereche, inferior, va deveni inutilizabil deoarece nu va mai avea pe ce să muște. Mai mult decât atât, molarul superior va avea tendința de a supraerupe și de a înainta în gură, creând astfel un spațiu greu de curățat, unde va stagna mâncarea. Dinții necurățați duc la apariția cariilor și la inflamarea gingiilor. Supraerupția unui dinte lasă rădăcina acestuia expusă în cavitatea bucală, lucru care poate favoriza apariția cariei mult mai repede decât în cazul coroanei dentare. Molarul inferior are tendința de a migra spre dinții din față, iar aceasta va determina apariția unei pungi gingivale. Punga gingivală este un spațiu greu de curățat, care apare între dinte și gingie, un spațiu în care rămâne mâncarea și se adună placa bacteriană. Gingia inflamată în permanență cauzează deteriorarea osului din jurul dintelui, care se va inflama la rândul lui, va deveni mai moale și în cele din urmă va dispărea, proces care poartă numele de boală parodontală. În timp, aceasta duce la pierderea dinților.

Cu alte cuvinte, motivele pentru înlocuirea unui dinte lipsă sunt următoarele:

  • Păstrarea sănătății osoase

Pierderea unui dinte, fără a-l înlocui duce la deteriorarea osului, poate cauza schimbarea mușcăturii, a sănătății orale și chiar schimbări în structura facială;

  • Menținerea aliniamentului dentar 

Fiecare dinte joacă un rol important în menținerea aliniamentului și spațierii de la nivelul cavității bucale. Pierderea unui dinte poate cauza migrarea dinților adiacenți, lucru care poate cauza probleme de mușcătură și dificultăți în curățarea interdentară, care poate duce la apariția cariilor.

  • Prevenirea altor probleme dentare

Spațiul lăsat de pierderea unui dinte este un mediu propice pentru acumularea de bacterii, crescând riscul bolilor gingivale, cariilor și pierderii altor dinți.

  • Restaurarea funcționalității

Lipsa unui dinte poate cauza dificultăți la mestecare și vorbire, afectandu-ți abilitatea de a te bucura de mâncărurile preferate și de a comunica clar. Înlocuirea unui dinte lipsă cu un implant, o coroană sau punte dentară poate restaura funcționalitatea dentară și îmbunătăți calitatea vieții.

  • Sporirea încrederii în sine

Pe lângă beneficiile funcționale, înlocuirea unui dinte lipsă poate ajuta la sporirea increderii în sine și la îmbunătățirea aspectului. Te vei simți mai confortabil atunci când zambești și interacționezi cu cei din jur, îmbunătățindu-ți viața socială și relațiile profesionale.

 

Dacă îți lipsește un dinte, nu aștepta mult înainte de a te adresa unui medic stomatolog.

Zâmbetul tău merită cea mai bună îngrijire!

 

 

logo

O echipă de stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că aveți cel mai bun zâmbet.

PROGRAM DE LUCRU

Luni: 13:00 – 20:00

Marţi: 08:00 – 15:00

Miercuri: 13:00 – 20:00

Joi: 13:00 – 20:00

Vineri: 08:00 – 15:00

Sâmbătă – Duminică: Închis
Privacy-law
rsz_secureid
BLOG
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Cu toții știm cât de importante sunt alimentele sănătoase care să placă copiilor dar să fie și benefice pentru sănătatea dinților. Alegerea gustărilor potrivite poate ajuta la prevenirea cariilor și la menținerea unui zâmbet sănătos.  Iată câteva gustări delicioase pe care le poți oferi copiilor tăi: Fructe proaspete și legume crocante Fructele sunt întotdeauna o...

© 2023 Dental Texture – All rights reserved.