Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist

Gustari sanatoase aprobate de medicul dentist

Cu toții știm cât de importante sunt alimentele sănătoase care să placă copiilor dar să fie și benefice pentru sănătatea dinților. Alegerea gustărilor potrivite poate ajuta la prevenirea cariilor și la menținerea unui zâmbet sănătos.  Iată câteva gustări delicioase pe care le poți oferi copiilor tăi:

  • Fructe proaspete și legume crocante

Fructele sunt întotdeauna o alegere excelentă. Merele, perele și fructele de pădure sunt gustări dulci și sănătoase care oferă o mulțime de vitamine și fibre. Morcovii, țelina și ardeii sunt gustări crocante și sănătoase care ajută la curățarea dinților. Consumul acestor acestor alimente stimulează secreția de salivă, ajutând astfel la îndepărtarea resturilor alimentare și bacteriilor.

  • Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase, lucru care le face excelente pentru o gustare rapidă și sănătoasă. Asigură-te că sunt nesărate și pentru copiii mai mici, că sunt tăiate mărunt pentru a preveni riscul de înec.

  •  Brânzeturi

Brânza este bogată în calciu și fosfați, care sunt esențiali pentru sănătatea dinților. Pe lângă faptul că ajută la întărirea smalțului dentar, brânza stimulează și producția de salivă, care neutralizează mediul acid din cavitatea orală. Cuburile de brânză sau bastonașele de mozzarella sunt gustări usor de pregătit și delicioase pentru copii.

  • Iaurt natural

Iaurtul natural, fără adaos de zahăr, este o sursă excelentă de calciu și proteine. Adaugă fructe proaspete sau o linguriță de miere pentru a-l transforma într-o gustare pe placul copiilor. Probioticele din iaurt ajută la menținerea unei flore bacteriene sănătoase în cavitatea bucală.

  • Smoothie-uri sănătoase

Smoothie-urile din fructe și legume sănătoase pot fi o modalitate excelentă de a asigura aportul de vitamine și minerale. Poți folosi iaurt, lapte sau alternative vegetale ca bază. Adaugă fructe proaspete, legume precum spanac sau morcovi și semințe de chia pentru un plus de fibre.

  • Ouă fierte

Ouăle fierte sunt o gustare bogată în proteine, perfectă pentru copii. Sunt ușor de pregătit și de transportat, ceea ce le face ideale pentru prânzuri la școală sau gustări rapide.

 

Sfaturi pentru a păstra gustările sănătoase

  • Evită zahărul adăugat. Zahărul este principalul vinovat în formarea cariilor dentare. Oferă-le copiilor fructe proaspete sau uscate, fără adaos de zahăr.
  • Alege alimente integrale. Alimentele procesate conțin adesea zahăr și aditivi ascunși. Încearcă sa le oferi copiilor gustări cât mai naturale și neprocesate.
  • Încurajează consumul de apă. Apa este cea mai bună pentru hidratare și pentru menținerea sănătății dentare. Încurajează-ți copiii să bea apă în loc de sucuri sau băuturi îndulcite.

 

Alegând variante sănătoase și aprobate de medicul tău dentist, poți contribui la menținerea unui zâmbet sănătos pentru copilul tău, oferindu-i în același timp gustări delicioase pe care le va adora. 

logo

O echipă de stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că aveți cel mai bun zâmbet.

PROGRAM DE LUCRU

Luni: 13:00 – 20:00

Marţi: 08:00 – 15:00

Miercuri: 13:00 – 20:00

Joi: 13:00 – 20:00

Vineri: 08:00 – 15:00

Sâmbătă – Duminică: Închis
Privacy-law
rsz_secureid
BLOG
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Cu toții știm cât de importante sunt alimentele sănătoase care să placă copiilor dar să fie și benefice pentru sănătatea dinților. Alegerea gustărilor potrivite poate ajuta la prevenirea cariilor și la menținerea unui zâmbet sănătos.  Iată câteva gustări delicioase pe care le poți oferi copiilor tăi: Fructe proaspete și legume crocante Fructele sunt întotdeauna o...

© 2023 Dental Texture – All rights reserved.