Clinica Dental Texture în prezent tratează peste 20 de cazuri stomatologice zilnic, inclusiv urgenţele stomatologice, iar capacitatea acesteia este în continuă dezvoltare.
Estetica dentară este responsabilă cu frumusețea și armonia zâmbetului. Când vorbim despre un zâmbet frumos ne referim atât la dantură cât și la aspectul gingiilor.
Tratamentele dentare estetice implică atenție deosebită și delicatețe în actul medical pentru ca rezultatul final să fie impecabil. Este important să fie studiată forma, dimensiunea și culoarea dinților pentru a oferi rezultate individuale plăcute atât estetic cât și din punctul de vedere al naturaleții zâmbetului, și nu în ultimul rând al funționalității.
Odontoterapia este ramura stomatologiei care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul cariilor dentare. Atunci când igiena orală nu este realizată corespunzător, rezultatul este distrugerea suprafeței exterioare a dintelui, adică a smalțului și a dentinei.
Tratamentul cariilor se realizează prin îndepărtarea țesutului afectat și înlocuirea acestuia cu o umplutură compozită care va restabili forma și funcționalitatea dintelui.
Pune-ți zâmbetul sub lupă.
Endodonția este specialitatea dentară preocupată de studiul și tratamentul pulpei dentare, fiind una dintre cele mai frecvente proceduri atunci când dintele este profund afectat de caria dentară.
Endodonția implică fie conservarea unei părti, fie a întregii pulpe dentare sănătoase, fie îndepărtarea întregii pulpe în cazul în care este afectată ireversibil. Endodonția nu implică doar tratamentul dinților cu țesut pulpar infectat, ci și conservarea dinților care nu au reușit să raspundă la tratamentul endodontic non-chirurgical sau a dinților care au dezvoltat leziuni noi, de exemplu, atunci când este necesară re-tratarea canalului radicular sau în chirurgia periradiculară.
Tratamentul canalului radicular implică, în cele mai multe cazuri, îndepărtarea pulpei dentare deteriorate și infectate, curățarea și dezinfectarea întregului canal, umplerea și etanșarea sistemului canalului radicular și plasarea unei restaurări directe precum umplerea compozitului sau restaurare indirecta precum utilizarea unei coroane dentare.
Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu restabilirea danturii prin înlocuitori artificiali a dinților naturali și a gingiilor acolo unde este cazul. Tratamentele protetice vizează cavitatea orală atât din punct de vedere funcțional cât și estetic.
Protetica dentară vizează înlocuirea dinților lipsă prin proteze dentare fixe sau mobile ce au ca scop restabilirea sănătății orale și îmbunătățirea aspectului zâmbetului.
Protetica are ca scop principal reconstrucția oro-dento-facială, adică restabilirea funcției fonetice, a masticației și protejarea maxilo-facială de efectele bruxismului (scrâșnitul dinților).
Parodontologia este ramura stomatologiei care se concentrează exclusiv pe boala inflamatorie care afectează gingiile și celelalte structuri de susținere a dinților pe arcadă – gingie, os alveolar și ligament parodontal.
Boala parodontală reprezintă afectarea inflamatorie a țesuturilor din jurul dinților: gingie, ligamente parodontale și os alveolar. Principalele semne clinice sunt: inflamarea gingiei cu apariția sângerărilor gingivale, retracții gingivale, mobilitate dentară cu apariția spațiilor între dinți și resorbția osoasă.
Evaluarea parodontală se face prin examen clinic, parodontometrie și examen radiologic. Examenul clinic urmărește aspectul, volumul și consistența gingiei, mobilitatea dinților, prezența factorilor de risc, precum placa bacteriană și tartrul dentar, lucrări protetice sau obturații incorect adaptate, anomalii dentomaxilare.
Tratamentul bolii parodontale cuprinde mai multe etape în funcție de gradul de severitate al bolii. Contactați-ne pentru mai multe detalii.
.
Pedodonția este ramura stomatologiei dedicată sănătății orale a copiilor, de la apariția primului dinte și până în adolescență.
La sugari, primul dinte își face apariția în jurul vârstei de 6 luni, iar începând cu vârsta de 6-7 ani dinții de lapte încep să fie înlocuiți cu cei permanenți. Fără îngrijirea dentară adecvată, copiii se pot confrunta cu probleme care provoacă atât disconfort prin durere asociată dar și complicații care pot avea urmări pentru tot restul vieții.
Chirurgia dento-alveolară este o ramură complexă a stomatologiei care vizează tratarea problemelor dinților, gingiilor, maxilarului și a altor componente osoase și moi ale aparatului oro-maxilo-facial.
Domeniul de aplicare a chirurgiei dento-alveolare cuprinde o arie largă, de la extracții dentare simple, extacția dinților incluși, tratamentul chirurgical al incluziei dentare până la tratarea infecțiilor maxilo-faciale, refacerea chirurgicală a defectelor osoase la nivelul osului alveolar, gingivectomie, gingivoplastie dar și intervenții chirurgicale preprotetice și reconstructive.
Profilaxia dentară este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu prevenirea apariţiei cariei dentare sau a bolilor parodontale precum şi prevenirea evoluţiei acestora, prin tehnici minim invazive. Din arsenalul terapeutic al profilaxiei putem aminti controalele şi igienizările periodice efectuate de către medicul stomatolog, detectarea și fluorizarea leziunilor carioase incipiente, precum și sigilarea dinților recent erupți.
Ședința de igienizare are loc la începutul fiecărui tratament stomatologic, dar și o dată la 6 luni. Aceasta constă în:
1. Detartrajul cu ultrasunete constă în îndepărtarea tartrului de la nivelul dinților, cu ajutorul dispozitivului cu ultrasunete.
2. Periajul profesional se realizează în cabinet cu ajutorul unei periuțe și paste speciale, având ca scop înlăturarea plăcii bacteriene de pe suprafața dentară precum și înlăturarea petelor de pe dinți, determinate de alimente/tutun.
3. Tratamentul cu aparatul de profilaxie Airflow constă în spălarea dinților cu o pulbere de bicarbonat de sodiu în amestec cu apă, sub presiune, având ca scop îndepărtarea petelor de pe dinți, din zone greu accesibilie, a depozitelor fine de tartru, având ca rezultat dinți mai albi, mai luminoși.