Modalități de înlocuire a dinților lipsă

Modalitati de inlocuire a dintilor lipsa

Pierderea unui dinte este o experiență neplăcută și poate afecta atât aspectul cât și sănătatea orală. Din fericire, stomatologia modernă oferă mai multe soluții de înlocuire a dinților lipsă, fiecare dintre ele având propriile avantaje. În continuare, vom descrie diferitele variante pentru ca tu să poți lua o decizie informată.

  • Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt dispozitive din titan care sunt introduse în osul maxilarului și funcționează ca înlocuitor al rădăcinii dentare. După ce implantul s-a integrat în os, acestuia i se atașează o coroană, care oferă funcționalitatea și estetica unui dinte natural. Cu o îngrijire adecvată, implanturile dentare pot avea o durată lungă de viață; implanturile stimuleaza osul maxilarului și previn pierderea osoasă. Acestea presupun costuri inițiale mai ridicate decât restul variantelor.

  • Punți dentare

Punțile dentare sunt folosite pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Acestea sunt ancorate prin intermediul coroanelor de dinții adiacenți. Punțile dentare sunt astfel concepute încât să se armonizeze cu dinții naturali. Această procedură este mai puțin costisitoare decât implanturile dentare și se rezolvă de obicei în câteva ședințe la medicul stomatolog. Problema cu această opțiune este că dinții adiacenți trebuie să fie pregătiți pentru a fi acoperiți cu coroane, lucru care le afectează integritatea. Atunci când sunt îngrijite corespunzător, punțile dentare pot avea o durată lungă de viață.

  • Proteze parțiale

Protezele parțiale sunt dispozitive detașabile care înlocuiesc mai mulți dinți lipsă. Acestea au avantajul de a putea fi realizate pentru a se potrivi perfect și pot fi scoase cu ușurință pentru a fi curățate. Înlocuirea dinților lipsă prin intermediul protezelor parțiale reprezintă o metodă mai putin costisitoare decât punțile dentare și implanturile, sunt ușor de ajustat și înlocuit dacă este necesar. Protezele parțiale trebuie curățate în mod regulat și este posibil să aibă nevoie de ajustări periodice. Problema protezelor parțiale este că nu se simt la fel de natural ca și implanturile și punțile dentare.

  • Proteze totale

Protezele totale sunt folosite atunci când lipsesc toți dinții de pe arcada inferioară sau superioară. Acestea se așează pe gingie și sunt ținute la locul lor cu ajutorul unui adeziv sau prin succiune. De obicei, prețul protezelor totale este mult mai avantajos decât în cazul altor opțiuni pentru înlocuirea mai multor dinți lipsă și sunt realizate într-un timp relativ scurt. Pacienții cu proteze totale pot avea nevoie de o perioadă mai lungă pentru a se adapta cu acestea.

 

Există câțiva factori pe care trebuie să-i iei în considerare înainte de a lua o decizie cu privire la opțiunea cea mai potrivită pentru tine: sănătatea gingiilor și a dinților rămași, densitatea osoasă, preferințe de ordin estetic și bugetul de care dispui.

Înlocuirea dinților lipsă este esențiala pentru menținerea sănătății orale și restaurarea zâmbetului tău. (Citește mai multe despre motivele pentru care e necesar să înlocuiești dinții lipsă https://dentaltexture.com/de-ce-sa-inlocuiesti-un-dinte-lipsa ). Indiferent că alegi implantul dentar, puntea dentară, proteza parțială sau totală, fiecare dintre opțiuni are avantajele ei. Acestea trebuie discutate cu medicul stomatolog înainte de luarea unei decizii.

Suntem aici să te ajutăm să alegi cea mai bună opțiune pentru sănatatea dinților tăi!

Photo by Olga Demina from Getty Images

logo

O echipă de stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că aveți cel mai bun zâmbet.

PROGRAM DE LUCRU

Luni: 13:00 – 20:00

Marţi: 08:00 – 15:00

Miercuri: 13:00 – 20:00

Joi: 13:00 – 20:00

Vineri: 08:00 – 15:00

Sâmbătă – Duminică: Închis
Privacy-law
rsz_secureid
BLOG
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Cu toții știm cât de importante sunt alimentele sănătoase care să placă copiilor dar să fie și benefice pentru sănătatea dinților. Alegerea gustărilor potrivite poate ajuta la prevenirea cariilor și la menținerea unui zâmbet sănătos.  Iată câteva gustări delicioase pe care le poți oferi copiilor tăi: Fructe proaspete și legume crocante Fructele sunt întotdeauna o...

© 2023 Dental Texture – All rights reserved.