Dental Texture Tipuri de Gutiere

În funcție de scopul pentru care au fost recomandate și concepute, gutierele dentare sunt de mai multe tipuri:

Gutiera pentru bruxism este realizată dintr-un plastic dur, dar flexibil. Aceasta previne pierderile de țesut dentar dur, cauzate de frecarea dinților. Totodată, rolul gutierei este de a proteja restaurările protetice(coroane dentare, fațete dentare), de a preveni apariția disfuncțiilor temporo-mandibulare, dar și de a echilibra poziția maxilarelor înainte de o intervenție restaurativă.

Gutiera de contenție se adresează pacienților care au urmat un tratament ortodontic. Aceasta se recomandă ulterior purtării aparatului dentar și are rolul de a păstra rezultatele obținute împiedicând revenirea dinților în poziția lor inițială. Gutiera de contenție este mult mai subțire decât cea pentru bruxism.

Gutiera pentru albirea dentară este confecționată dintr-o masă plastică moale, transparentă și foarte flexibilă. Pentru rezultate optime, gutiera pentru albire se realizează în cadrul cabinetului stomatologic, cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară, având la bază amprenta dentară a pacientului. Gutiera dentară pentru albire se folosește cu un gel special, iar în funcție de concentrația acestuia, perioada tratamentului poate varia.

Gutierele de protecție concepute pentru sportivi se folosesc în sporturile de contact și au rolul de a proteja purtătorul de eventuale leziuni dentare sau ale mucoasei bucale.

Aparatele dentare Invisalign sau Spark aligners reprezintă o tehnologie modernă de îndreptare a dinților, folosită cu succes în tratamentul unor patologii ortodontice complexe. Ambele sunt aparate dentare invizibile care presupun o serie de gutiere transparente personalizate, create dintr-un material plastic confortabil și non-toxic pentru organism.

Image by wavebreakmedia_micro on Freepik

logo

O echipă de stomatologi care lucrează pentru a vă asigura că aveți cel mai bun zâmbet.

PROGRAM DE LUCRU

Luni: 13:00 – 20:00

Marţi: 08:00 – 15:00

Miercuri: 13:00 – 20:00

Joi: 13:00 – 20:00

Vineri: 08:00 – 15:00

Sâmbătă – Duminică: Închis
Privacy-law
rsz_secureid
BLOG
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Gustări sănătoase pentru copii, aprobate de medicul dentist
Cu toții știm cât de importante sunt alimentele sănătoase care să placă copiilor dar să fie și benefice pentru sănătatea dinților. Alegerea gustărilor potrivite poate ajuta la prevenirea cariilor și la menținerea unui zâmbet sănătos.  Iată câteva gustări delicioase pe care le poți oferi copiilor tăi: Fructe proaspete și legume crocante Fructele sunt întotdeauna o...

© 2023 Dental Texture – All rights reserved.